Ismerkedjetek meg a Natural Science Joint Support táplálékkiegészítőnkkel!

Az "Ismerkedjünk a táplálékkiegészítőkkel" sorozatunk következő terméke a Natural Science Joint Support, egy ízületi étrend-kiegészítő nyulak, tengerimalacok és más kis háziállatok számára. Ezt a táplálékkiegészítőt úgy tervezték, hogy segítséget nyújtson az olyan gyakori csontrendszeri problémákkal küzdő kedvenceinknek, mint a degeneratív ízületi betegségek és az osteoarthritis.

Az évtizedek során sokat tanultunk arról, hogyan gondoskodhatunk jobban a kisemlősökről. Ennek eredményeképpen e fajok átlagos élettartama meghosszabbodott, lehetővé téve a gazdik számára, hogy több minőségi évet tölthessenek együtt velük. 

A hosszabb élettartammal ugyanakkor megjelennek az öregedéssel járó egészségügyi problémák is. Például a nyulak és a tengerimalacok esetében az ízületek egészségével kapcsolatos problémák állnak az életkorral kapcsolatos problémák listájának élén. Vannak olyan esetek is, amikor a fiatalabb állatoknál például trauma vagy veleszületett rendellenesség következtében jelentkeznek ezek a gondok.

Bármi legyen is kedvencünk ízületi problémáinak forrása, a Natural Science Joint Support hozzáadása az állat napi táplálékához olyan megoldás lehet, amelyről érdemes beszélned az állatorvosoddal.

Az ízületi egészség fontossága a nyulak és kis háziállatok számára

Az ízületek azok a kapcsolódási pontok, ahol a csontok találkoznak. Ezek teszik lehetővé a test hajlítását, a mobilitást és a mozgást. Az ízületek csontokból, izmokból, membránokból, folyadékból, porcokból és kötőszövetekből (inakból és szalagokból) állnak, ezek jelentik a gördülékeny mozgás kivitelezhetőségét és megakadályozzák a csontok érintkezését egymással.

Az ízületek egészséges működését az ún. szinoviális folyadék és egészséges szövetek (például porcok) biztosítják, amelyek csökkentik a mozgás közbeni súrlódást és szerkezetileg támogatják az ízületet. Idővel a porcok elhasználódnak és leépülnek. Ez a kopás és leépülés ízületi gyulladáshoz vezethet és akadályozhatja a mozgást, nem beszélve arról, hogy nagy fájdalmat okozhat.

A nyulak és a tengerimalacok mindennapi viselkedése az egészséges ízületektől is függ. Az ízületek teszik lehetővé a kisállatok számára, hogy biztonságosan mozogjanak, játsszanak, egyenek, tisztálkodjanak és ürítsenek. Kisállattartóként kedvencünk ízületeinek ápolása kritikus fontosságú jóllétük és életminőségük szempontjából.

Az étrend és a takarmányozás szerepe az ízületek egészségében

A nyulak, tengerimalacok és más kisállatok ízületeinek egészségében az étrend és a takarmányozás megkerülhetetlen szerepet játszik. 

A megfelelő hidratálás segít fenntartani az ízületek kenőképességét, a megfelelő étrend pedig enyhítheti a gyulladást és az elhízást. Továbbá a jó alom/padló enyhítheti az ízületekre nehezedő felesleges terhelést, a rendszeres testmozgás pedig aktívan és mozgásban tartja az ízületeket, így erősíti őket és késlelteti elváltozásaik kialakulását.

Ha az egzotikus kedvenceknél ízületi probléma, például ízületi gyulladás jelentkezik, a kifejezetten számukra kifejlesztett ízületi étrendkiegészítők nagyszerű megoldást jelenthetnek.

A nyulak és más kisállatok ízületi problémáinak okai

Ahogy az állatok öregszenek, az ízületek mindennapos kopása porckopáshoz vezet. Ez a kisemlősök ízületi problémáinak egyik fő oka, ezért az ízületi problémák gyakori betegségnek számítanak idősebb állatoknál.

A nyulak és más kisállatok ízületi problémáihoz bármely életkorban hozzájárulhatnak még a következő tényezők:

 • Elhízás

 • A mozgásszerveket érintő korábbi sérülés

 • Trauma

 • Genetikai hajlam

Az ízületi problémák kevésbé gyakori okai közé tartozhatnak a fertőzések vagy az immunológiai eredetű betegségek.

Az ízületi problémák jelei a nyulaknál és más kisállatoknál

Az ízületi problémák tünetei számos módon jelentkezhetnek, és bizonyos esetekben más egészségügyi problémákat is okozhatnak, ha nem foglalkoznak velük. A merev vagy fájdalmas ízületek megnehezíthetik a rendszeres hétköznapi tevékenységeket, vagy jelentős változásokat okozhatnak kedvencünk viselkedésében.

A nyulak, tengerimalacok problémáinak gyakori tünetei a következők lehetnek:

 • Koszos hátsó végtag (vizelet, ürülék vagy lágy bélsár).

 • El nem fogyasztott cekotróf

 • Ápolatlan, matt vagy kusza szőrzet

 • Változások a vizelési vagy ürítési szokásokban

 • Csökkent étvágy

 • Inaktivitás

 • Változások a viselkedésben (agresszió, érdektelenség a kedvelt dolgok iránt stb.)

 • Mozgásproblémák (bicegés, merevség, nehézségek az alomtálcába való be- és kiszállásban stb.)

E tünetek némelyike közvetlenül az ízületek gyulladásából vagy leépüléséből ered, míg mások a mozgáskorlátozottság vagy a fájdalom másodlagos hatásai. Mivel a kisemlősök hajlamosak álcázni a fájdalmat, fordulj az állatorvoshoz, ha a fent felsorolt tünetek bármelyikét észleled (vagy akár csak kisebb változásokat a viselkedésben vagy a szokásokban).

Az állatorvos által végzett teljes körű fizikális vizsgálat, röntgenfelvételek vagy egyéb diagnosztikai vizsgálatok segítségével meghatározhatja e tünetek okát és a legjobb kezelési módot.

 

Hatóanyagok működési jellemzői

A Natural Science Joint Support kifejezetten úgy lett összeállítva, hogy táplálkozási szempontból megfelelő legyen a kisemlősök számára, és kulcsfontosságú természetes összetevőket tartalmaz az ízületek karbantartásához vagy helyreállításához. 

Az öregedő állatok, az ízületi gyulladással vagy degeneratív ízületi betegséggel diagnosztizált állatok, a törés utáni műtétekből felépülők, vagy bármely akut vagy krónikus mozgásszervi problémákkal küzdő kedvencünk számára hasznos lehet a Joint Support. 

A táplálékkiegészítő összetevői az ízületek degenerációjának csökkentésére, valamint az ízületi fájdalmat gyakran okozó duzzanat és gyulladás mérséklésére irányulnak.

Összetevő

Tápanyag

Funkció

Glükozamin (növényi alapú)

Glükozamin

Segít a porcok degenerációjának megelőzésében és az ízületek jobb kenhetőségében.

Lenmagliszt

Omega-zsírsavak

Gyulladáscsökkentő az ízületi duzzanat csökkentése érdekében

Szárított sörélesztő

Mannán oligoszacharid (MOS)

Prebiotikumként működik és elősegíti az egészséges baktériumok növekedését az egész test egészségéért.

Kurkuma por

Kurkumin, karotinoidok, flavonoidok

Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik és segít enyhíteni a krónikus fájdalmakat.

Gyömbérgyökér

Gingerolok

Gyulladáscsökkentő és antioxidáns az ízületi gyulladások és fájdalmak csökkentésére.

Yucca Schidigera kivonat

Polifenolok (pl. resveratrol), szaponinok

Gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokat fejt ki.

Docosahexaénsav (DHA)

Omega 3 zsírsavak

Gyulladáscsökkentő az ízületi duzzanat és fájdalom csökkentésére.

 

Megfelelő-e a Joint Support kedvencem számára?

A kisemlősöknél minden fajnál előfordulhatnak ízületi problémák. Az Oxbow Natural Science Joint Support étrendkiegészítőt úgy tervezték, hogy támogassa a növény- és a mindenevő állatokat egyaránt.

A következő kis kedvencek számára előnyös lehet az ízületi problémákat segítő Joint Support alkalmazása:

 • Nyulak

 • Tengerimalacok

 • Csincsillák

 • Hörcsögök

 • Futóegerek

 • Egerek

 • Patkányok

 • Egyéb kis egzotikus társas emlősök

Mielőtt kiegészítést adnál háziállatod étrendjéhez, mindig konzultálj állatorvossal. A Natural Science Joint Support kiváló kiegészítője lehet a kiegyensúlyozott étrendnek nyulak, tengerimalacok, csincsillák, patkányok, egerek, hörcsögök és futóegerek számára.

 

Gyakran ismételt kérdések a Natural Science Joint Support kapcsán

Biztosan benned is számtalan kérdés felmerült, hogy valóban az Oxbow Joint Support étrendkiegészítője a megoldás kedvenced számára. Összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

 • Szedhető-e az étrendkiegészítő gyógyszerekkel együtt?

Az állatorvosnak mérlegelnie kell kedvence egészségi állapotát, és azt, hogy az étrendkiegészítő jól illeszkedik-e a kezelési tervébe. Fontos figyelembe venni a háziállat által szedett gyógyszereket is, ezzel kapcsolatban is kérd állatorvosod tanácsát.

 • A Natural Science Joint Support étrendkiegészítő hosszú vagy rövid távú kiegészítőnek készült?

Az Oxbow Natural Science étrendkiegészítői rövid vagy hosszabb időtartamra hozzáadhatók a háziállatok étrendjéhez, és más Natural Science étrendkiegészítőkkel együtt is adhatók.

 • Vemhes, szoptatós vagy fiatal kisállatom szedhet-e Joint Supportot?

Az ízületeket támogató étrendkiegészítő NEM vemhes, szoptatós, fiatal vagy növésben lévő állatok számára készült. Rendkívül fontos, hogy konzultálj állatorvossal, mielőtt Joint Supportot adnál kedvencednek, különösen akkor, ha a kisállat ezen csoportok valamelyikébe tartozik. A szakember segíthet meghatározni, hogy milyen előnyökkel és kockázatokkal jár a Joint Supportot adása.

 • Hol vásárolhatok Natural Science Joint Supportot?

A Natural Science Joint Support megrendelhető webáruházunkban, kapható számos kiskereskedésben, vagy megvásárolható állatorvosi rendelőkben. A hozzád legközelebbi kiskereskedő megtalálásához nézd meg viszonteladóink listáját!

 

A cikk az alábbi angol eredeti alapján készült: https://oxbowanimalhealth.com/blog/getting-to-know-supplements-natural-science-joint-support/ 

Kapcsolódó termékek

Natural Science Joint Support

7.200 Ft
Kívánságlistára teszem