Az Oxbow-ról

Az Oxbow Animal Health mára a világ egyik legismertebb kisemlős tápok gyártásával foglalkozó vállalata lett. A név eredete a távoli múltba nyúlik vissza, ugyanis 150 évvel ezelőtt nevezték először így azt a területet, ami ma a gyár egyik fontos kaszálója. Oxbow. A szó angolul az ökrök befogására szolgáló igát jelenti, mára azonban fogalommá vált az egzotikus állatot tartók számára.​

Az Oxbow szénái, táplálékkiegészítői és egészséges állatoknak szánt tápjai a legmagasabb minőséget képviselik és világszerte elismertek. Ugyanakkor egy másik termékcsalád - a professzionális állatorvosi tápok - ennél is különlegesebbek. Az utóbbi években hozzájárultak az egzotikus állat gyógyászat sikereinek jelentős növekedéséhez. Ma a világ számtalan egzotikus állat specialistája javasolja e tápokat beteg, vagy műtéten átesett kisállatok táplálására.

Hogyan kezdődött a történet?

Az Oxbow története egy farmerrel, valamint az ő professzionalizmusával és a tökéletesség iránti szenvedélyével kezdődött. Ötödik generációs szénatermesztőként az Oxbow alapítója, John Miller éveket töltött a prémium szénatermelés mesterségének csiszolásával. John gyakorlottá vált a tökéletes betakarítási körülmények kivárásának művészetében (még akkor is, ha ez azt jelentette, hogy holdfénynél kellett aratnia), és híre ment, hogy nála érhető el a legjobb minőségű széna a piacon.

John hamarosan felfedezte, hogy az egzotikus kisemlősöknek szüksége van az általa képviselt minőségi szénára és az ebből készült termékekre. Így elindult egy útra, hogy forradalmasítsa a kis kedvencek etetését és gondozását. Családi vállalkozása 1980-ban indult, és az évek során egy gazdálkodó szenvedélye a kisállatok egészsége iránti globális elkötelezettséggé nőtte ki magát. ​

Kutatás és innováció

Az Oxbow híres arról, hogy az élen jár a kisállatok táplálkozását kísérő innovációkban. A műtét után lábadozó kisemlősök számára sokszor életmentő Critical Care termékcsalád, a problémákat megelőzni képes Natural Science táplálékkiegészítők és a minőségi pelletált tápok nem készülhettek volna el anélkül a szoros együttműködés nélkül, amit az Oxbow és az egzotikus ellátásban nemzetközi szinten elismert állatorvosok (az úgynevezett Veterinary Advisory Board) között immár több mint 30 éve létezik.

Az Oxbow termékek fejlesztésének fontos szakasza a tesztelés, melyet az Oxbow kisállatok iránti elköteleződésének mintapéldájaként kizárólag önkéntes, non-invazív módon történik (tipikusan állatvédelmi szervezetek, menhelyek bevonásával). Ilyenkor a tesztelésben résztvevő kisállat-gazdik beszámolnak a kedvenceik preferenciáiról, az új termékekkel kapcsolatos szokásairól, és az egészségük alakulásáról.