Ismerkedjetek meg a Natural Science Digestive Support táplálékkiegészítővel


Az Oxbow-nál napi szintű kapcsolatban vagyunk a kisállat gazdikkal, akik a legjobbat akarják szőrös társaiknak. Az elmúlt évek során a különleges egészségügyi és táplálkozási igényű háziállatokra összpontosítottunk. Felismerve a közös mintát, vezető egzotikus állatorvosokkal dolgoztunk együtt, hogy jobban megértsük és kezeljük a kisemlősöknél tapasztalt egészségügyi problémákat. Ezen erőfeszítések eredményeként fejlesztettük ki a széna alapú, gyógynövények felhasználásával készült táplálékkiegészítők termékcsaládját, melyet Natural Science-nek neveztünk el.

Hogyan fejlesztették ki az Oxbow táplálékkiegészítőket? 

A világ élvonalába tartozó egzotikus állatokkal foglalkozó állatorvosokkal, táplálkozási szakemberekkel és gyógynövényekkel foglalkozó partnereinkkel azonosítottuk a legfontosabb gyógynövény -összetevőket, amelyekről kimutatták, hogy pozitívan támogatják kedvenceitek egészségét. Tekintettel sok ilyen összetevő speciálisabb jellegére, úgy döntöttünk, hogy a legjobb megközelítés egy teljesen természetes, Timothy (réti komócsin) széna alapú, sütési eljárással elkészített táplálékkiegészítő lesz. Fontos megjegyezni, hogy az Oxbow Natural Science kiegészítőit olyan háziállatoknak tervezték, akiknek aktuális vagy folyamatban lévő problémájuk van, vagy azoknak, akik hajlamosak bizonyos betegségekre, és további támogatásra van szükségük. Mielőtt bármilyen kiegészítővel elkezdené kedvencét etetni, javasoljuk, hogy konzultáljon állatorvosával.  

Hogyan tudom eldönteni, hogy a Digestive Support nekünk való-e?  

A Natural Science Digestive Support-ot azért fejlesztettük ki, hogy a kisemlősök egészségének egyik legfontosabb részét: az emésztőrendszert támogassa. A kisemlősök számos betegsége emésztési problémák formájában nyilvánulhat meg. Legyen szó parazitafertőzésről, stresszről, pangásról, vagy ha kedvence különösen érzékeny erre a területre a Natural Science Digestive Support természetes táplálkozási támogatást nyújt az emésztő szervrendszer egészséges működéshez és annak fenntartásához. 

Az emésztési zavar számtalan egészségügyi probléma következménye lehet, gazdiként pedig mi vagyunk a védelem első vonala, ezért nagyon fontos, hogy aktívan figyeljünk kis kedvenceinkre. Az alábbiakban felsorolunk néhány gyakori klinikai tünetet, amelyek arra utalnak, hogy kisállatodnak emésztési problémái lehetnek: 

  • Lecsökkent étvágy 
  • Lecsökkent vízfogyasztás
  • Testtömeg csökkenés 
  • Változások a bélsár minőségében 
    • A bélsár teljes hiánya 
    • A bogyók méretének csökkenése 
    • A bogyók mennyiségének csökkenése 
    • Változások a bélsár színében 
    • Több megmaradt vakbélkaki 
  • Csökkent aktivitás, gubbasztás 
  • Letargia 
  • Hasi nyújtás 
  • Görnyedt testtartás 
  • A viselkedés megváltozása

Kedvence megfigyelésekor fontos észben tartani, hogy a kis egzotikumok szakértők a klinikai tünetek és a betegségek elfedésében. Így, ha ezen jelek bármelyikét észlelik, a legjobb, ha bundás barátját azonnal egy egzotikus állatorvoshoz viszi. Az állatorvos elvégzi a fizikális vizsgálatot és esetleg további diagnosztikákat, hogy megpróbálja meghatározni a probléma kiváltó okát, ami alapján megfelelő kezelési tervet lehessen készíteni. Ennek a kezelésnek a része lehet a Natural Science Digestive Support hozzáadása kedvencének napi rutinjához.  

Adhatom a Natural Science Digestive Support-ot mindenevőknek is?  

A mindenevők, mint például a patkányok, a hörcsögök és az egerek is gyakran szenvednek emésztési zavaroktól, és a szénaalapú táplálékkiegészítőink nagyon hasznosak lehetnek ezeknek a fajoknak, ha megfelelő mennyiségben kínálják őket. A rostfajták egyensúlya más természetes és növényi összetevőkkel együtt előnyös lehet a mindenevők és a növényevők számára is, hogy támogassa a bél általános egészségét. 

Mi a Digestive Support javasolt napi adagja? 

Növényevőknek napi 1/2 - 2 tablettát ajánlunk (súlytól függően). Kisebb méretű mindenevő fajok (pl. törpehörcsög, egerek stb.) részére napi 1/8 tabletta etetését javasoljuk, nagyobb testtömegű mindenevők (pl. patkányok, gerbilek, szíriai hörcsögök stb) esetén napi 1/4 tablettát. A pontosabb adagolási javaslatokért forduljon állatorvosához, valamint tekintse meg a termék címkéjét. 

Hogyan illeszthető be a Digestive Support a kisállatok napi étrendjébe? 

Növényevők részére

Az egészséges emésztőrendszer a megfelelő, teljes és kiegyensúlyozott étrenddel kezdődik. A kis növényevők számára megfelelő mennyiségű megfelelő rost a bélrendszer mozgásának fenntartásához. Ez a rost legjobban korlátlan mennyiségű különféle minőségi fűszéna formájában jelenik meg, amely az étrend körülbelül 70% -át teszi ki. Párosítsa ezt a szénát megfelelő mennyiségű és fajtájú leveles zöldséggel a táplálkozásilag teljes pelletált táp mellett (ne felejtse el kis mennyiségű tápláló csemegét megszórni), és hosszú, egészséges életre készíti kedvencét. 

Mindenevők részére

Az apró mindenevők, például patkányok, egerek, hörcsögök és gerbilek számára kulcsfontosságú a kiegyensúlyozott, egységes pelletált táp, amely rengeteg fehérjével, zsírral, gabonával és terményfajtával párosul. De még a legjobb étrend mellett is előfordulhatnak egészségügyi problémák. Emésztéstámogató táplálékkiegészítőnk célja, hogy az emésztést segítő extra lendületet nyújtson a szükség és a gyógyulás idején. A Natural Science Digestive Support növényi összetevői nagyszerű táplálkozási változatosságot adnak, miközben a gyomor- és bélrendszeri problémák természetes alapon történő enyhítését is célozzák. 

Milyen szerepet töltenek be a Digestive Support egyes összetevői?  

A rost kiemelt szerepe a kis növényevők emésztési egészségében jól ismert. Míg a mindenevők nem igényelnek annyi rostot, kis mennyiségű rost bevitele számukra is döntő fontosságú az emésztésük egészsége szempontjából. A Natural Science Digestive Support alapanyagai különböző rostfajták egyensúlyát és további természetes összetevőket tartalmaznak, amelyek elősegíthetik az egészséges emésztőrendszer működését. 

 Az oxidatív stressz és gyulladás leküzdéséhez szükséges antioxidánsoktól az emésztéshez szükséges egészséges bélflórát támogató prebiotikumokig, összetevőinket természetes tápanyagaik és tulajdonságaik miatt választottuk ki, amelyek fenntartják a gyomor-bél traktus megfelelő működését. Ennek a kiegészítésnek az összetevői, kiegyensúlyozott étrenddel, megfelelő állattartással és rendszeres állatorvosi ellenőrzéssel társítva, segíthetnek abban, hogy kedvence visszatérjen a hosszú, boldog, egészséges élethez vezető útra. 

Alapanyag Hatóanyag Funkció

Timothy Grass (réti komócsin) 

Nem emészthető rost 

Elősegíti a bél motilitását és támogatja az egészséges gyomor -bél traktust 
Árpa és zab 

Emészthető rost 

Segít fenntartani az egészséges mikrobiotát, és elősegíti a bélgát funkcióját a kórokozók elleni védelem érdekében 

Lenmag 

Omega zsírsavak 

Antioxidánsként és gyulladáscsökkentőként hatnak a gyulladás csökkentésére és az egészséges emésztési folyamatok fenntartására 

Kamilla 

Terpenoid és flavonoid 

Gyulladáscsökkentő és immunstimuláló tulajdonságok 

Görögszéna mag 

Flavonoidok, C -vitamin, Galactomannán 

Gyulladáscsökkentő és hipoglikémiás tulajdonságok 

Szárított élesztő és hidrolizált élesztő 

Mannán-oligoszacharidok (MOS) 

Prebiotikumként hatnak, és elősegítik az egészséges baktériumok növekedését a gyomor-bél traktusban 

Cikóriagyökér  

Inulin 

Gyömbérgyökér 

Gingerolok 

Hozzájárulnak a gyulladáscsökkentő tulajdonságokhoz és a gyomor motilitásának támogatásához 

Túl lehet etetni a Digestive Support-ot?  

Igen. Mint minden kiegészítő esetében, fontos, hogy mindig kövesse az etetési irányelveket. A táplálék -kiegészítőkben használt egyes összetevők emésztési zavart vagy más egészségügyi problémákat okozhatnak, ha túlzott mennyiségben fogyasztjuk őket. Mielőtt bármilyen új étrendkiegészítőt beépítene kedvence étrendjébe, erősen ajánlott, hogy először konzultáljon állatorvosával. 

Adható a Digestive Support fiatal, növekvő, vemhes vagy szoptató állatoknak? 

Nem, a Digestive Support kifejezetten nem ajánlott fiatal, növekvő, vemhes vagy szoptató állatok részére.  

 

Ha további kérdései maradtak a Digestive Support-al kapcsolatban, írjon az info@oxbow.hu email címre, ahol állatorvosunk segít megválaszolni őket!  

 

Ha a te kis kedvencednek is szüksége lehet rá: tovább a Digestive Support megvásárlásához 

 

Az eredeti post szerzője: Dr. Cayla Iske, https://www.oxbowanimalhealth.com/blog/getting-to-know-supplements-natural-science-digestive-support 

 

Kapcsolódó termékek

Natural Science Digestive Support

7.200 Ft
Kívánságlistára teszem