Rólunk

Az Oxbow termékeit Dr. Nagy Georgina Viktória állatorvos vezette be a magyarországi piacra, kifejezetten az egzotikus kisemlősök táplálkozásában és gondozásában akkoriban tapasztalható dilemmák feloldására. Először a Critical Care termékcsalád, majd a Natural Science táplálékkiegészítők, később a pelletált tápok, széna játékok és jutalomfalatok kerültek bevezetésre. Később csatlakozott az így már két fős csapathoz jelen sorok szerzője, Nagy Tamás, aki operatív, pénzügyi és marketing oldalról tudta támogatni a céget. Jelenleg kettőnk csapatát asszisztens és raktáros alvállalkozóink segítik. ​

Dr. Nagy Georgina Viktória állatorvos

Az utóbbi 10 évben egzotikus emlősökkel és fogászattal foglalkoztam. Kollégáimmal együtt az Oxbow forgalmazásán túl egy állatorvosi rendelő életre hívásán dolgozunk. Aki hozzánk betér, sokszor találkozik majd azzal, hogy vizsgálat közben is konzultálunk egymással és a gazdiknak a megszokottnál több és "furcsább" kérdéseket teszünk fel. ​

Korábban aktívan részt vettem az állatmentésben, immár kevésbé formálisan de férjemmel közös otthonunkat kutyákkal, cicákkal, nyulakkal, tengerimalacokkal, gekkókkal és számtalan ízeltlábú kis figurával osztjuk meg. 7 puli gazdija vagyok, a fajta örök szerelmese és elkötelezett védője.

 

Nagy Tamás - pénzügy, marketing

Mindig is szerettem volna egy olyan céget teremteni, ahol az emberek folyamatosan fejlődnek és jól érzik magukat, egy kis pozitív szigetet a minket elárasztó őrületben. Az egzotikus emlősökhöz sajnos kevésbé értek, ezt igyekszem a végzettségemhez jobban kapcsolódó üzleti területeken kompenzálni. 

Diplomámat tekintve közgazdász vagyok, pénzügy szakon végeztem a Corvinus Egyetemen, de hamar ráébredtem, hogy a számok és az Excel mellett az emberek is fontosak, tehát talán nem meglepő, hogy a sors a szervezetfejlesztés világa felé sodort.

Jelenleg szervezetfejlesztőként dolgozom szinte teljes állásban, és mellette igyekszem a szabadidőmben az Oxbow sorsát egyengetni. A honlap kezelése, az anyacéggel való kapcsolattartás, a pénzügyek rendben tartása és a marketing mind ide tartozik, de a kétkezi munkából, mint például a termékek felcímkézése, is kiveszem néha a részem. 

 

 

Fenntarthatóság, környezetvédelem

Meglepő lehet egy kis cég honlapján társadalmi felelősségvállalásról olvasni. Gondolhatnánk, hogy ez a "nagyok" dolga, de mi nem ebben hiszünk. Mi elköteleztük magunkat, hogy lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk azért, hogy fenntartható módon működjünk és segítsük a környezetünket mind természeti, mind társadalmi értelemben. Jelenleg fenntarthatósági céljaink két területre koncentrálnak, ahol tevékenységünkből adódóan hatékonyan tudunk segíteni: a környezetvédelemre és az állatvédelemre.

A környezet védelme számunkra kiemelten fontos. Számláinkat és leveleinket 100%-ban újrahasznosított papírra nyomtatjuk. Újrahasznosítjuk a szállítás során alkalmazott csomagolóanyagot, mely eredetileg is újrahasznosított kartonpapírból készült, így ne csodálkozzatok, ha . Ezek az apróságok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy világunkat megőrizzük. Ez fontos számunkra, segítsetek benne ti is!

Állatmentő alapítványok

Az állatvédelemben kiemelt jelentőséggel bírnak azok az önkéntes alapon szerveződő non-profit szervezetek, akik számtalan kisállat életét teszik jobbá. Ezek a szervezetek segítik az általuk befogadott állatok gazdikeresését, ideiglenes befogadást nyújtanak és ha szükséges, támogatják orvosi ellátásukat is. 

Mi már aktívan nem veszünk részt az állatmentésben (ez lefordítva azt jelenti, hogy pillanatnyilag csak néhány ideiglenesen befogadott tengerimalac és nyuszi lakik nálunk :)), ugyanakkor fontosnak látjuk, hogy támogassuk ezeket a szervezeteket, így rendszeresen tárgyi adományokkal szponzoráljuk az általunk forgalmazott termékeket fogyasztó állatokra koncentráló alapítványok munkáját. 

Amennyiben bele szeretnél vágni a kisállat-tartásba, keresd fel ezeket a szervezeteket is, hátha akad olyan mentett állat, aki elrabolja a szívedet! A velünk együttműködő alapítványok, akiknek kedvezményes csomagokkal és eseti adományokkal igyekszünk segíteni a munkájukat: